Cultuur

Almeerse schrijvers winnen prijs

De Almeerders Bram Koedam en Marit Kamstra wonnen in Lelystad de IVIO – Andries Greiner schrijversprijs. Uit handen van Andries Greiner ontvingen zij een cheque van 1250 euro.

De schapen van Waterwijk

Casper Moseman beheert een kudde van 120 schapen en geiten in Waterwijk langs de Hogering. Als hobby. “Ik kom er elke dag even kijken.”

Veel vrijwilligers voor de Floriade

Verreweg de meeste Almeerders zijn negatief over de Floriade. Toch loopt het bij de organisatie storm met vrijwilligers die zich voor het evenement willen inzetten en een positief verhaal willen vertellen. Een interview met Ellen van Oosterhout, coördinator van de vrijwilligers.

Juf Christa, leraar van het jaar

Gymjuf Christa Rietberg van de Aventurijn is leraar van het jaar geworden. Zij vertelt wat het geheim is van een goede juf te zijn.
De Aventurijn verzorgt onderwijs aan leerlingen van twaalf tot twintig jaar die zeer moeilijk leren. De Aventurijn is toegankelijk voor leerlingen met een lichamelijke beperking.

Rijd mee over de wisselbaan A6/A1

De wisselbaan op de A1/A6 is vanaf woensdagmiddag 4 oktober 2017 beschikbaar voor het verkeer. Deze wisselbaan bestaat uit twee rijstroken en zorgt in de ochtendspits voor een betere doorstroming van het verkeer van Almere (A6) naar Amsterdam (A1) en Schiphol. In de avondspits wordt de rijrichting omgedraaid en zijn er voor het verkeer twee extra rijstroken beschikbaar van Amsterdam en Schiphol naar Almere toe.
Rijd mee tijdens de film van Rijkswaterstaat en voorkom dat je verkeerd rijdt.

Zuiderzee Klassieker

Deelnemers aan de Zuiderzee Klassieker startten vanaf de Grote Markt. Zij zamelden 190.000 euro in voor de Maag-Lever -Darmstichting.
Grote animator was ex profwielrenner Gert Jakobs.
Een verslag van Ron Broertjes en Martin van Feggelen

2 turven hoog

ADWTV bezocht op 30 september het festival 2 Turven Hoog.
Een verslag van Kirsten Thuis-Woudenberg.

Wereldfestival

Het wereldfestival op de Brasiliaplaats in Buiten was zaterdag zonnig en gezellig.
Een verslag van Ron Broertjes

ADWTV op bouwlocatie

ADWTV maakte een verslag van een rondleiding op de bouwlocatie van de A6.
Toeritten A6 vanuit Amsterdam en Lelystad naar Almere Haven op nieuwe plekken.

Floriade brengt mensen aan het werk

Uitzendbureau Randstad is de eerste marktpartij die aanhaakt bij de Floriade. De gemeente brengt samen met het UWV en Randstad Uitzendbureau 340 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt via de Floriade aan het werk. Een interview met Wethouder Froukje de Jonge (CDA) en Inge Dijkstra van Randstad.

Kijkje bij Hudson’s Bay

Verslaggeefster Kirsten Thuis-Woudenberg bracht voor de opening van Hudson’s Bay al een bezoekje aan het nieuwe warenhuis.

Restaurant Atlantis naar Poort

Wereldrestaurant Atlantis verhuist begin december naar Poort. “Er komt ruimte voor 800 gasten, maar de sfeer blijft knus”, vertelt bedrijfsleidster Lin Guan.

Veranderingen A6

Rijkswaterstaat laat in een film zien wat er allemaal met de A6 gebeurt in de komende jaren.

Seintoren Bed & Breakfast

In de oude Seintoren bij het Gooimeer in Haven is een bijzondere Bed & Breakfast gekomen. Een mooi initiatief in Almere Haven.

Share This